20 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CENTRUL DE TRANSFUZII ANUNȚĂ UN EVENIMENT SPECIAL DE ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE

LUNI 14 IUNIE este sărbătorită Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Centrul de Transfuzie Sanguină Giurgiu, alături de partenerii săi, continuă campania ,,ȘTII CĂ MÂINE DIMINEAȚĂ, POȚI SĂ SALVEZI O VIAȚĂ” și organizează evenimentul: ”14 IUNIE – Ziua Mondială a Donatorului de Sange”.

Evenimentul mondial va fi marcat pe parcursul a trei zile: luni, marți și miercuri, respectiv 14.06 – 16.06.2021.

Centrul de Trasfuzii Giurgiu invită pe această cale, giurgiuvenii, partenerii săi și nu numai, să li se alăture și să vină să doneze. Donarea fiind un act umanitar, neremunerat și voluntar, apelul este adresat tuturor oamenilor sănătoși să conștientizeze nevoia permanentă de sânge, să doneze și ulterior acestor evenimente și campanii.

Cadoul Suprem pe care îl poți oferi: VIAȚA !

DONEZI! DECI, IUBEȘTI !

Ziua de 14 IUNIE – această dată este aleasă nu întâmplător – este ziua de naștere a medicului și cercetătorului austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 1930.

Descoperirea lui a fost salvatoare de vieți, prin punerea în evidență a grupelor sanguine și a faptului că oamenii pot fi compatibili între ei doar dacă se respectă niște reguli la administrarea sângelui prin transfuzie, ținând cont de aceste grupe sanguine pe care fiecare dintre noi le purtăm.

Ziua de 14 Iunie are ca scop, aducerea în atenția oamenilor importanța donării de sânge, gest umanitar, voluntar și neremunerat, singurul mod în care putem obține sângele și produsele sanguine indispensabile pacienților.

Mulțumim acestor oameni speciali, generoși și binevoitori care sunt DONATORII DE SÂNGE! – anunță reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER