25 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CEREMONII RELIGIOASE ȘI MILITARE, DE ZIUA NAȚIONALĂ, LA GIURGIU

Ziua Naţională a fost marcată, la Giurgiu, de ceremonii religioase, depuneri de coroane de flori, precum şi defilări militare.

Activităţile dedicate Zilei Naţionale au debutat în acest an la Monumentul Eroilor de la Biserica Eroilor, unde autorităţile au fost întâmpinate pe muzica fanfarei Centrului Cultural „Ion Vinea”. A urmat intonarea Imnului Naţional şi un ceremonial religios condus de un sobor de preoţi,după care au avut loc depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

” Sărbătoarea naţională trezeşte, în fiecare dintre noi, sentimente patriotice profunde şi un spirit cast de comemorare a celor care au contribuit decisiv pentru ca România să devină o naţiune de sine stătătoare şi independentă. Noi, cei care nu am simţit durerea rănilor provocate de lupte şi conflicte armate, să fim veşnic îndatoraţi şi recunoscători celor de dinainte, care au făcut acest sacrificiu, cu speranţa că noi şi succesorii noştri nu vom fi nevoiţi să mai luptăm pentru înfăptuirea idealului suprem. (…) Dincolo de limbă, tradiţii şi cultură, 1 Decembrie reprezintă conştiinţă, solidaritate şi unitate. Îmi doresc ca acest 1 Decembrie să conteze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi să înţelegem că valorile şi identitatea naţională sunt moştenirile cele mai de preţ pe care ni le-au dăruit predecesorii noştri, eroii României, pe care îi omagiem astăzi”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

Prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei, administratorul public al municipiului Giurgiu, Ionel Muscalu, deputaţii PSD Elena Dinu şi Marian Mina, dar şi invitaţi de la Ruse, Bulgaria, directorul Euroregiunii Giurgiu-Ruse, Liliana Ganceva au participat în acest an, la Giurgiu, la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

La final, a avut loc defilarea plutoanelor şi a Gărzii drapelului pe şoseaua Bucureşti, iar seara se va încheia cu aprinderea festivă a beculeţelor şi ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Giurgiu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER