27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINCI MEDII DE 10, DAR TOT ULTIMUL LOC DIN ŢARĂ PENTRU JUDEŢUL GIURGIU…

Sunt ani de zile de când, la fiecare examen naţional, fie că e vorba de Bacalaureat ori de Evaluarea naţională, Giurgiu este mereu pe ultimele locuri. Orice am face, tot acolo ajungem…

Ne-am bucurat luni, când s-au afişat rezultatele şi am văzut că erau mai bune decât cele de anul trecut, adică un procent de promovabilitate undeva, în jur de 61% şi 5 medii de 10.

Doar că bucuria a ţinut numai până când Ministerul Educaţiei a început să facă statisitici. Statisitici care, din păcate, ne clasează iaraşi pe ultimul loc din ţară.

Astfel, dacă, înainte de contestaţii, rata de promovabilitate la nivel naţional a fost de 76,9%, la Giurgiu, doar 61,2% din  elevii claselor a VIII-a care su susţinut examenul de evaluare naţională au reuşit să obţină medii de 5 sau peste 5, ceea ce ne duce, din nou, pe ultimul loc din ţară:

„În fruntea clasamentului pe judeţe, cu cele mai multe medii de promovare este Brăila (92%), urmat de judeţul Cluj (80%), Bucureşti (89%), Prahova (87%) şi Galaţi (85%). La polul opus, cu cea mai mică rată de promovabilitate, au fost judeţele Giurgiu (61,2%), Teleorman (63,5%), Mehedinţi (68%) Caraş Severin (69,6%).”

Alte comentarii… sunt de prisos.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER