17 iunie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINCI TINERI, ARESTAŢI DUPĂ O LUNĂ DE FURTURI DIN ŞCOLI ŞI MAGAZINE

Cinci tineri au fost identificați de polițiștii giurgiuveni, după ce în perioada 29 martie – 23 aprilie a.c., au sustras mai multe bunuri din incinta unor societăți comerciale și a unor unități de învățământ din municipiul Giurgiu. Doi dintre aceștia au fost reținuți și introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Giurgiu.

În perioada 29 martie – 23 aprilie a.c., cinci tineri din municipiul Giurgiu, cu vârstele cuprinse între 15 și 21 de ani au pătruns pe timp de noapte și prin efracție în incinta unui magazin, într-un sediu al unei firme și în incinta a două unități de învățământ din municipiul Giurgiu, de unde au sustras echipamente IT (unități centrale, monitoare, laptop-uri, tastaturi, mouse-uri, precum și băuturi alcoolice și răcoritoare).

După comiterea faptelor, în funcție de participarea fiecăruia, tinerii și-au împărțit bunurile sustrase.

În data de 23 aprilie a.c., în urma cercetărilor efectuate, beneficiind și de sprijinul specialiștilor criminaliști, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu au reușit probarea activității infracționale pentru fiecare dintre participanți, precum și recuperarea în proporție de 90% a echipamentelor IT sustrase.

În prezent, doi dintre tineri sunt cercetați în stare de reținere, iar ceilalți trei în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat în formă continuă – anunţă Poliţia Giurgiu, într-un comunicat de presă.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER