18 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE AR TREBUI SĂ ”REZOLVE” GROPILE DE PE DRUMUL DE LA VAMĂ?

Ministerul Transporturilor, prin DRDP! Este răspunsul clar și fără echivoc al primarului Nicolae Barbu, care a explicat, în cea mai recentă conferință de presă, situația acestui drum. Un drum de care se plâng – pe bună dreptate – toți șoferii care intră sau ies din țară prin Vama Giurgiu, un drum care este, practic, poarta de intrare în țară și care – mai ales acum, după vremea rea din această perioadă, este plin de gropi, ce au devenit de neevitat, în special pentru șoferii de Tiruri care tranzitează Vama Giurgiu.

Ei bine, deși s-ar putea crede că administrarea și, implicit, întreținerea acelui drum ar reveni Primăriei ori Consiliului Județean, nu este așa. Cei care trebuie să se ocupe sunt cei de la Ministerul Transporturilor, prin DRDP.

Și asta pentru că Primăria a cedat, anul trecut, un teren în zona respectivă – teren ce include și acest drum – pentru realizarea proiectului european ”Drum de legătură Vama Giurgiu-DN 5”. Există o hotărâre a Consiliului Local de trecere în administrare către Ministerul Transporturilor, deci, pe toată perioada în care urmează a se realiza drumul de legătură, administratorul drumului de intrare în țară este Ministerul Transporturilor.

Numai că oficialii de la București nu se grăbesc deloc să-și ia în serios atribuțiile și nu intenționează să ridice un deget pentru repararea acelui drum, motivând că ”nu există o hotărâre de Guvern”. Pe de altă parte, nici Primăria nu mai poate face nimic, atâta timp cât a cedat, deja, terenul și drumul către Minister.

Prin urmare, gropile de pe acel drum continuă să se adâncească, de la o zi la alta și să se ”înmulțească”, iar cei de la DRDP nu par a da vreun semn că ar fi interesați de asta.

De altfel, exasperat de situația din Vamă (unde, în paranteză fie spus, nici când a venit vorba de deszăpezire, DRDP nu a făcut absolut nimic, nici măcar la cântarele ce îi aparțin, deszăpezirea fiind făcută tot de Primărie), primarul Nicolae Barbu spune că, până la urmă, va pune niște panouri mari, cu pozele mai-marilor de la Ministerul Transporturilor și DRDP, pentru a arată șoferilor cui aparține drumul cu pricina și cine trebuie ”binecuvântat” pentru starea deplorabilă a acestuia…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER