20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE ESTE CEL MAI NOU CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI?

Consilierii locali au aprobat joi acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu plutonierului adjutant Marius Bertoni Taifas, subofiţer rănit în teatrele de operaţiuni şi care acum este încadrat la Biroul de gestionare activităţi militare Invictus din cadrul Statului Major al Apărării.

”Primul punct de pe ordinea de zi se referă la conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu domnului Marius Bertoni Taifas în semn de recunoaştere a meritelor sale profesionale şi de excepţie, fiind un model pentru societate prin participarea la acţiuni militare. A rămas cu probleme medicale care l-au afectat, dar, cu toate acestea, a dat dovadă de o mare ambiţie şi tărie de caracter de a se înscrie în echipa care reprezintă ţara noastră la evenimentele internaţionale Invictus”, a declarat în cadrul şedinţei ordinare a CLM Giurgiu viceprimarul Ionel Muscalu.

Marius Bertoni Taifas s-a născut la data de 15 iulie 1985 în judeţul Giurgiu, este căsătorit, are doi copii, a urmat Şcoala profesională şi liceul Grup Şcolar viceamiral Ioan Bălănescu din municipiul Giurgiu, după care a optat pentru o pregătire ca subofiţer în logistică şi acţiuni de luptă şi a participat la misiuni permanente în teatrele de operaţii.

Din anul 2020 activează ca subofiţer la Biroul de gestionare activităţi militare Invictus din cadrul Statului Major al Apărării.

Ca veteran în teatrele de operaţii a primit medalia NATO, conferită în anul 2018 de secretarul general al NATO şi pentru evoluţia lui la jocurile paralimpice din Germania a fost decorat de preşedintele României cu medalia ‘Meritul Sportiv’ clasa a II-a şi de către ministrul Apărării Naţionale cu medalia ‘Emblema de Merit în Slujba Păcii’ clasa I.

‘Pentru merite deosebite în teatrele de operaţiuni în afara ţării, precum şi pentru medaliile pe care le-a obţinut sunt mândru că am făcut această iniţiativă să recunoaştem meritele militarilor noştri’, a afirmat primarul Adrian Anghelescu.

În final, toţi consilierii municipali au votat pentru conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Giurgiu plutonierului adjutant Marius Bertoni Taifas.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER