27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE ESTE VINOVAT DE ÎNTÂRZIEREA CAMPANIEI DE VACCINARE LA GIURGIU?

Din pacate, Giurgiu este, din nou, printre ultimele judete din tara… De data aceasta, in ceea ce priveste demararea campaniei de vaccinare, aspect asupra caruia a atentionat, public, premierul, intr-o videoconferinta, marti.

De ce s-a ajuns in aceasta situatie? Din cauza problemelor din Spitalul Judetean, probleme care acum ajung sa afecteze grav sanatatea giurgiuvenilor, privati de dreptul a se vaccina, in plina pandemie.

Este inadmisibil ca, din cauza unor functionari indolenti, condusi de un manager numit politic de PSD, care nu au fost in stare sa solicite necesarul de doze de vaccin, campania de vaccinare din judetul Giurgiu sa fie demarata cu intarziere.

De altfel, Spitalul Judetean este o unitate cu multe probleme, iar asta se stie de mult timp. Ar fi interesant de aflat daca in aceasta unitate s-a facut vreodata vreun sondaj privind gradul de satisfactie al pacientilor si, daca da, ce rezultate a avut acest sondaj?

Nu putem trece cu vederea nici faptul ca, in urma cu doar cateva luni, Spitalul Giurgiu tinea capul de afis al presei centrale printr-un scandal cu tenta sexuala, in care era implicat un reputat medic si politician local, angrenat intr-un triunghi amoros cu doua asistente ce ii erau subordonate. Toate aceastea, in plina criza COVID si in cea mai importanta sectie a Spitalului!

S-a demarat vreo ancheta in acest caz si, daca da, ce rezultate a avut aceasta? Nimeni nu stie!

In aceste conditii, nu este greu de raspuns la intrebarea „de ce nu vin medicii tineri la Giurgiu” si nici la cea privind „reticenta” (ca sa folosim un cuvant bland) giurgiuvenilor de a fi tratati in Spitalul Judetean, stiut fiind faptul ca foarte multi concetateni prefera sa se trateze in spitale din Capitala.

Poate ca macar acum, dupa ce aceste probleme au dus la intarzirea demararii vaccinarii in judet, institutiile abilitate – Consiliul Judetean, Prefectura, Ministerul Sanatatii – vor demara controale si verificari la Spitalul Giurgiu, astfel incat giurgiuvenii sa nu fie privati de dreptul fundamental la sanatate, din cauza a ceea ce se intampla in aceasta unitate sanitara…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER