28 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE POATE PRIMI CARDURI SOCIALE ANUL ACESTA? A CRESCUT LIMITA DE VENIT

Voucherele sociale se plătesc şi în 2024, iar plafonul veniturilor beneficiarilor crește de la 1700 de lei, atât cât este în prezent, la 2000 de lei.  

Se dau 250 de lei, o dată la două luni, pentru mai mulți români. Autoritățile au decis, la finalul anului trecut, continuarea emiterii voucherelor sociale pentru alimente și în anul 2024, dar și extinderea numărului de beneficiari.

Așadar, persoanele aflate în situații vulnerabile vor primi, la fiecare două luni, suma de 250 de lei, ca sprijin pentru cumpărăturile alimentare.

Mai mult decât atât, plafonul veniturilor beneficiarilor crește de la 1700 de lei, atât cât este în prezent, la 2000 de lei.

Cu alte cuvinte, măsura va permite unui număr mai mare de români să beneficieze de vouchere destinate alimentelor.

Beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde sunt:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special;
  • copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.
    Cardurile destinate produselor alimentare și meselor calde în cadrul Programului „Sprijin pentru România” sunt dedicate categoriilor sociale vulnerabile.

Carduri sociale 2024. Când intră banii

Tichetele sociale au fost alimentate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni, pe tot parcursul anului 2023. Guvernul va continua să acorde, și în anul 2024, ajutor social pentru alimente și mese calde, în valoare de 250 de lei la fiecare două luni. Ministrul Adrian Câciu a dezvăluit că acest sprijin va rezista, de fapt, până în 2027, iar mai apoi, suma urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei.

Cum ultima tranșă din anul 2023 a fost virată în decembrie, următorul ajutor va intra pe carduri în luna februarie.

Astfel, calendarul pentru anul 2024 arată în felul următor: februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie sunt lunile în care vor fi virați banii pentru alimente.

Și valabilitatea cardurilor de energie a fost extinsă

Mai mult decât atât, aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie vor profita de prelungirea valabilității acestora până la 31 martie 2024.

Extindere vine ca sprijin pentru gospodăriile vulnerabile în sezonul rece. Ministru Adrian Câciu a confirmat această veste și a menționat că „valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024”.

www.romaniatv.net

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER