18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE ȘI CE INTERES A AVUT ”SĂ ARUNCE PISICA” GUNOIULUI ”ÎN CURTEA” PRIMĂRIEI?

Timp de 9 zile, Primăria a fost sub un adevărat ”asediu”, după ce s-a aflat, oficial, că operatorul Girexim nu mai ridică gunoiul din oraș. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine, a fost organizată o licitație, s-a stabilit noul operator, s-a stabilit cum se va plăti gunoiul… într-un cuvânt, situația s-a rezolat.

După toate acestea însă, primarul Nicolae Barbu a ieșit la rampă cu declarații despre condițiile în care s-a ajuns în această situație, ”pe muchie de cuțit”. Iar principalul vinovat este ADI-ul, adică acea entitate înființată atunci când CJ cîștiga un proiect european pentru gestionarea salubrizării din județ…

Ei bine, potrivit edilului, acest ADI, ce reunește 40 de primării din județ, fusese informat de Girexim că va renunța la salubrizarea județului – și, implicit, a orașului – în urmă cu 90 de zile!

În tot acest timp, ADI-ul nu a considerat necesar să anunțe și Primăria municipiului, instituție ai cărei reprezentanți nici măcar nu au fost chemați la ședința în care se anunța intenția Girexim de a renunța.

La fel cum Primăria nu a fost convocată nici la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care constata că problema gunoiului este una… de urgență!

Timp de 80 de zile, ADI-ul a tăcut, iar ”pe ultima sută de metri” anunță Primăria că … trebuie să se descurce!

Și… s-a descurcat! În 9 zile, s-a reușit întocmirea documenațiilor necesare și organizarea licitației – toate, ca la cate, conform legii.

Acum, primarul este total nemulțimut de reacția Prefecturii, care, în tot acest interval de 80 de zile, a tăcut, n-a atenționat ADI-ul că ar putea urma o situație gravă în județ, dar, în schimb, după ce ADI-ul a ”aruncat pisica” în curtea Primăriei, a început să ”bombardeze” Primăria cu adrese, atenționări și avertismente…

În aceste condiții, primarul Barbu spune că va solicita întreaga corespondență dintre ADI și Primărie, de la 30 iunie 2016 și până în prezent, pentru a vedea exact ce informații a avut ADI-ul, de când se știa că județul va rămâne fără operator de salubrizare, ce documente a avut această asociație și nu le-a adus la cunoștința membrilor, dacă a fost personae care au știut de această situație și – voit, neoit sau din incompetență – le-au ținut ascunse…

”Ce încredere mai putem avea în această entitate că se va ocupa de serviciile de salubrizare corect, bine și în interesul cetățeanului, atâta timp cât nu are niciun angajat?

Ce responsabilitate are, față de giurgiuveni, acest ADI, în condițiile în care, deși municipiul are 25% din populația județului, în ADI are doar 2,5% din voturi?

În plus, în statutul acestei asociații există o prevedere conform căreia, atunci când o hotărâre ce privește serviciul sau patrimoniul unui membru nu este votată de respectivul membru, votul nu este valabil… este un drept de veto, pe care îl vom folosi de-acum încolo!

Toate aceste probleme le vom ridica în următoarea ședință a acestui ADI, pentru că nu vreau să mai trecem vreodată prin situația prin care am trecut în aceste zile” – a declarat primarul Nicolae Barbu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER