27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CINE ȘI CE INTERESE ARE ÎN SCHIMBAREA INSPECTORULUI ȘEF DE LA ÎNVĂȚĂMÂNT?

Surprize neplăcute pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean, în aceste zile: atât inspectorul șef Gigi Oprișan, cât și adjunctul său au aflat – paradoxal, nu din comunicări oficiale, ci din… presă (o parte a presei, care a primit – chiar înainte ca cei doi să deschidă plicurile oficiale – rezultatele evaluărilor celor doi – oare cum a ajuns această infomație și, mai ales, aceste documente, în presă, ÎNAINTE de a ajunge la destinatari?) că au obținut calificativul NESATISFĂCĂTOR la evaluări…

Dincolo de faptul că informația a fost ”sifonată” în presă înainte de a ajunge la destinatari, se pune o altă întrebare – legitimă: cum se face că, inițial, calificativul obținut de inspectorul șef Gigi Oprișan a fost BINE, iar după ce acesta a contestat evaluarea inițială, sa ajuns la… nesatisfăcător, în condițiile în care, în contestația depusă la Ministerul Educației, Gigi Oprișan a adus argumente solide și bine documentate (era vorba despre execuția bugetară, care nu stătea ”în mâna” inspectorului șef)?

Cum se face că cele două evaluări – atât cea inițială, la care Gigi Oprișan fusese notat cu BINE, cât și cea după contestație, în care a obținut NESATISFĂCĂTOR – au fost făcute de aceeași direcție din cadrul Ministerului? Când au evaluat corect ”evaluatorii” Ministerului? Când au apreciat activitatea lui Gigi Oprișan ca ”Bună” sau când au acordat ”Nesatisfăcător” (că există o distanță apreciabilă între cele dou calificative…)?

Ce s-a schimbat între timp în activitatea inspectorlui șef? Cum se face că, în primă fază, i s-a acordat un punctaj și, după contestație, a ajuns la un altul, mult inferior – pe baza ACELORAȘI documente?

Cum se face că documetele oficiale legate de acest subiect au ajuns MAI ÎNTÂI într-o anumită parte a presei și de-abia apoi în posesia celor evaluați?

Ce interese există în spatele acestor ”evaluări” și cine ar trebui să vină pe locul ocupat de Gigi Oprișan?

Sunt întrebări la care ”gura târgului” cunoaște deja răspunsurile, dar care ar trebui, totuși, să primească și niște răspunsuri oficiale…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER