27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CIUDATELE APARIȚII ALE ELICOPTERULUI SMURD LA GIURGIU

De regulă, intervenția elicopterului SMURD anunță o situație urgentă, de viață și de moarte, iar acesta nu apare prea des, cel puțin pe la Giurgiu, unde, deși sunt mai mereu accidente rutiere, nu se pune problema apariției unor situații atât de grave.

De o bucată de vreme, însă, pare că acest elicopter s-a ”îndrăgostit” de județul Giurgiu și apare când nu te aștepți. De exemplu, duminică seară, era semnalat un accident la Bolintin. Un accident soldat cu un rănit, la care în scurt timp au ajuns atât ambulanțele și echipajele SMURD de la Giurgiu, cât și elicopterul SMURD, care, potrivit pompierilor, nu fusese solicitat.

Surpriză mare, însă: rănitul nu a acceptat nici măcar să fie transportat la spital, la Bolintin, darămite să fie dus cu elicopterul la București… Asta, pentru că, practic, elicopterul venise după ce echipajul s-a autosesizat, auzind despre incident pe rețeaua 112.

La trei zile, povestea s-a repetat, aproape identic. Miercuri dimineață, pe la 10, un alt accident rutier. De data asta, la Hotarele, unde un motocilist a încercat să evite un câine, s-a dezechilibrat și a căzut. Omul s-a rănit la față și la cap – în termeni medicali, traumatism cranio-facial. Acolo au ajuns ambulanțele SMURD de la Colibași. Și, din nou, surpriză: la scurt timp și-a făcut apariția – din nou – elicopterul SMURD. Care – din nou – a venit ca urmare a autosesizării celor ce au auzit despre incident. De data asta, echipajul de pe elicopter a avut și de lucru, pentru că, în final, s-a decis transportarea pacientului la un spital din Capitală.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER