18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CJ GIURGIU – „CADOU” DE 32 DE MILIARDE DE LEI PENTRU „CUMĂTRUL” LUI BĂDĂLĂU

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean a avut, pe ordinea de zi, şi două proiecte de hotărâre ce vizau asocieri ale Consiliului Judeţean cu două localităţi din judeţ pentru amenajări şi modernizări de trotuare.

Unul din proiecte a stârnit discuţii aprinse – şi pe bună dreptate. Asta pentru că prevedea asocierea CJ cu comuna Comana, pentru amenajarea trotuarelor în Budeni.

Problema ridicată de consilierii liberali, prin vocea lui Florian Velicu, este legată de sumele trecute în respectivul proiect de hotărâre. Astfel, în timp ce Primăria Comana „va contribui la asociere cu suma de 118.950 lei inclusiv TVA, aferentă proiectării – Studiul de fezabilitate și Proiect tehnic”, Consiliului Judeţean îi revine obligaţia de a intra în această asociere cu peste 3 milioane de lei:

„Judetul Giurgiu va contribui la asociere cu suma de 3.274.568 lei inclusiv TVA, reprezentând cheltuieli aferente execuției lucrărilor și asigurarea verificării execuției corecte a lucrărilor de construcții (dirigentiei de Santier).”

Suma cu care Consiliul Judeţean ar urma să intre în această asociere este considerată extrem de mare, fără a se da prea multe explicaţii – susţine consilierul Florian Velicu. Acesta spune că nu se ştie exact cum a fost calculată această contribuţie şi cum se face că, în timp ce CJ „vine” cu această sumă, Primăria Comana contribuie cu nici 200.000 de lei.

„Ar fi bine ca această primărie să înţeleagă că lucrările de acolo nu sunt realizate de administraţia locală, ci de Consiliul Judeţean şi să nu îşi aroge meritele, aşa cum, am observat, se întâmplă tot mai des…

În plus, ca aleşi ai judeţului, ar trebui să fim corecţi şi să încercăm să dezvoltăm ÎNTREG judeţul, la preţuri corecte!”- a subliniat, în şedinţă, consilierul Florian Velicu, acelaşi care a mai ridicat o problemă: în condiţiile în care Primăria vine cu mai puţin de 2% în această asociere, cum de are dreptul de a contracta studii şi devize?

Este clar că suma foarte mare cu care CJ intră în această asociere nu este altceva decât un „cadou” pentru „ascultătorul” primar din Comana, care (absolut din întâmplare, nu?) este şi „cumătrul” lui Bădălău…

Aşa cum spuneam mai sus, pe ordinea de zi au fost două astfel de proiecte, cel de-al doilea vizând tot realizarea şi modernizarea unor trotuare, la Gostinu. Numai că aici suma alocată de CJ este cu mult mai mică decât cea pentru Comana (593.665 lei), o diferenţă foarte mare, ce vine să întărească ideea că banii pentru Budeni sunt, de fapt, un „cadou” pentru primarul din Comana.

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER