27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COD GALBEN DE VREME REA: VÂNT, VISCOL ȘI PRECIPITAȚII ABUNDENTE, PÂNĂ DUMINICĂ SEARA

ANM a emis o atenționare tip Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabilă din această după-amiază, de la ora 18:00, până duminică, la aceeași oră. Conform meteorologilor, în județul Giurgiu, vor fi precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol.

În intervalul menționat, aria precipitațiilor se va extinde și se vor acumula cantități de apă însemnate de 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, de peste 40-50 l/mp. Vor fi ploi, dar treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, acestea se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Vântul se va intensifica și vor fi rafale în general de 60-75 km/h, intervale cu viscol și vizibilitate scăzută.

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență care ar putea apărea din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pompierii giurgiuveni vor fi la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

Dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Aveți grijă unde parcați autoturismele, astfel încât acestea să fie în siguranță.

Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi a modului în care evoluează acestea.

Pe timp vânt puternic, fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți. Dacă este posibil, întrerupeți orice activitate în aer liber și adăpostiți-vă în locuințe sau în spații care să vă asigure protecția. Nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER