8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CODUL ROȘU DE CANICULĂ RESTRICȚIONEAZĂ CIRCULAȚIA PE DRUMURILE NAȚIONALE ȘI AUTOSTRĂZI

UPDATE: Restricțiile de circulație au fost prelungite pentru perioada 15-16 iulie 2024, intervalul orar 11.00-19.00, deci vor fi valabile pe toată perioada manifestării Codului ROȘU de caniculă.

Din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 de grade Celsius conform avertizărilor Administrației Naționale de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) informează că a dispus instituirea restricțiilor de circulație pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale care tranzitează zonele aflate sub avertizare cod ROȘU.

Restricțiile de circulație au fost dispuse conform legii, în baza prevederilor art. 44 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Restricțiile de circulație sunt valabile pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, în perioada 13-14 iulie 2024, în intervalul orar 10.00-20.00, pentru următoarele sectoare de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale aflate în administrarea C.N.A.I.R.:

DRDP București (județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Călărași);

DRDP Craiova (județele Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj și Mehedinți);

DRDP Timișoara (județele Timiș, Caraș-Severin și Arad);

DRDP Cluj (județele Bihor și Satu Mare);

DRDP Iași (județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui);

DRDP Buzău (județele Buzău, Vrancea, Galați și Brăila);

– DRDP Constanța (județele Ialomița și Călărași).

Necesitatea instituirii acestor restricții de circulație este justificată de protejarea sectoarelor de drum asfaltic, pe care din cauza temperaturilor de peste 36 de grade Celsius din timpul zilei se produc deformații majore ireversibile, cu pierderea stabilității straturilor rutiere.

Pe parcursul următoarelor zile, C.N.A.I.R. va reveni cu noi comunicate referitoarea la o eventuală prelungire a acestor restricții, în funcție de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER