27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COLABORAREA INTER-PARLAMENTARĂ, PRINTRE PRIORITĂȚILE COMISIEI DE APĂRARE DIN CAMERA DEPUTAȚILOR

Examinarea, dezbaterea și aprobarea legilor ce țin de apărarea și siguranța națională și de ordinea publică în România nu sunt singurele activități ale deputaților din Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă natională, comisie al cărei secretar este deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei.

Unul din cele mai importante aspecte ale activității Comisiei este colaborarea cu omologii din alte parlamente europene. Și, în acest sens, în ultima perioadă, deputații din Comisia de Apărare au avut multe astfel de întâlniri, cea mai recentă fiind cea cu omologii din Parlamentul bulgar, care au fost prezenți în România pentru o vizită de două zile.

Secretarul Comisiei pentru apărare ordine publică şi siguranţă națională, deputatul Alexandru Andrei, a participat la întâlnirile înscrise în programul vizitei parlamentarilor bulgari, precizând: ”Un prim punct al vizitei delegației bulgare a fost o reuniune bilaterală consultativă la Comisia pentru apărare ordine publică şi siguranţă natională din Camera Deputaţilor pe subiecte de larg interes comun, reuninune la care a participat și Victor Negrescu, ministru delegat pentru afaceri europene.


În programul vizitei omologilor bulgari a fost inclusă, apoi, o întâlnire cu vicepreşedintele Camerei Deputaților, doamna Carmen Mihălcescu, un nou prilej de a evidenţia faptul că relațiile româno-bulgare se înscriu într-o notă generală pozitivă, fundamentată pe un dialog politico-diplomatic consistent, la niveluri şi tematici diverse, precum și pe o colaborare activă în plan european și sectorial.

Și tot în prima zi a vizitei delegației bulgare am fost oaspeții Centrulului Sud Est European de Aplicare a Legii (SELEC) cu sediul în Bucureşti, unde am fot primiţi de către doamna Snejana Maleeva, directoarea generală SELEC. De remarcat că SELEC este singura organizaţie din sud-estul Europei care acţionează în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, la nivel operaţional, reunind autorităţile poliţieneşti şi vamale din cele 12 state membre. În acalaşi timp oferă sprijin statelor membre şi intensifică coordonarea în scopul prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, fiind continuatorul Iniţiativei de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI).”

Activitatea a continuat cu o întâlnire cu conducerea Jandarmeriei Române.

”În programul vizitei delegației Comisiei pentru securitate internă și ordine publică din Adunarea Națională a Republicii Bulgaria, condusă de președintele Tsvetan Tsvetanov, s-a înscris și o întâlnire cu conducerea Jandarmeriei Române, întâlnire desfășurată marti, 22 mai.  Delegația româno-bulgară a fost întâmpinată de inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Sebastian Cucoș. În cadrul întâlnirii au fost purtate discuții pe tema activității specifice armei, a colaborării cu structura similară din Republica Bulgaria, dar și vizionarea unei expoziții cu tehnica, materialele și armamentul din dotare. Am fost onorați de modul în care Jandarmeria a reprezentat valorile noastre, iar partea bulgară a subliniat emoția resimțită în momentul de deschidere a vizitei”, a declarat, la finalul vizitei, deputatul Alexandru Andrei, secretarul Comisiei pentru apărare ordine publică şi siguranţă națională.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER