27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONDUCERILE TUTUROR PREFECTURILOR DIN ȚARĂ – DEMISE DE GUVERN! PÂNĂ PE 8 MARTIE VOR FI NUMIȚI PREFECȚI ȘI SUBPREFECȚI – DEMNITARI PUBLICI

Ședința de Guvern de miercuri, 3 martie, a adus – pentru unii – o adevărată ”bombă”: prefectul de Giurgiu a fost demis!

Doar că, analizând Monitorul Oficial în care au fost publicate hotărârile Guvernului de miercuri, constatăm că pentru TOȚI prefecții și subprefecții din țară a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcțiilor deținute (http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MjMyMDQ0NzU2OTIyRSszMA==)

Decizia vine ca urmare a intrării în vigoare a Ordonanței de Guvern emisă la sfîrșitul lunii ianuarie, prin care funcțiile de prefect și subprefect devin funcții de demnitari publici.

Potrivit ministrului de Interne, au fost urmate o serie de proceduri: fiind vorba de demnitari, fiecare formaţiune politică îşi validează propunerile în propriile structuri, le înaintează apoi către structura centrală a partidului, care are obligaţia să verifice aceste propuneri şi să le valideze, după care aceste nominalizări ajung la Ministerul Afacerilor Interne.

Oadtă parcurși acești pași, urmează numirile prefecților și subprefecților – de această dată, ca demnitari publici – numiri ce trebuie făcute până la data de 8 martie.

La Giurgiu – unde nu există vreun dubiu asupra faptului că PNL nominalizează prefectul – este de așteptat să nu apară schimbări, astfel încât Aneta Matei să conducă, în continuare, Prefectura, de această dată, ca demnitar public.

Ea va fi ajutată de subprefectul Cirpian Alexandru – USR (validat de forurile de conducere ale partidului), singura necunoscută fiind numele celui ce va ocupa funcția nou-apărută în prefecturi: cea de secretar general.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER