22 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONGRES PSD: “NICULAE, NICI NU ŞTII/CÂT DE MIC ÎNCEPI SĂ FII!”

Mult-aşteptatul congres PSD s-a încheiat, iar ceea ce s-a întâmplat la Sala Palatului este, deja, cunoscut.

Unul din momentele intens mediatizate a fost cel în care Marian Oprişan – “baronul de Vrancea”- a fost huiduit la scenă deschisă de colegii săi.

Privind acest moment penibil, ne întrebăm oare ce s-ar fi întâmplat dacă la tribuna congresului ar fi urcat Niculae Bădălău, cel care a “reuşit” să scadă dramatic procentele obţinute de PSD, în special în Diaspora (unde PSD a obţinut în jur de 3 procente), “graţie” deja celebrei dedicaţii la adresa românilor de peste hotare…

Revenind la congresul de sâmbătă, este deja ştiută componenţa noii conduceri a partidului. Cum au votat, însă, delegaţii de la Giurgiu?

Ei bine, unii – şi se pare că nu sunt deloc puţini – au avut “îndrăzneala” de a vota altfel decît le-a fost impus de Bădălău.

Mai precis, Bădălău a cerut delegaţilor din judeţ să-i voteze pe Codrin Ştefănescu – pentru funcţia de secretar general şi, respectiv, pe Daniel Suciu, pentru funcţia de preşedinte executiv.

Surse din rândul primarilor prezenţi la congres spun, însă, că ordinul lui Bădălău a fost încălcat şi mulţi din delegaţii giurgiuveni l-au votat pe Mihai Fifor – care, de altfel, a şi obţinut postul de secretar general al partidului.

Şi nici nu este o surpriză votul delegaţilor giurgiuveni, Fifor fiind foarte apropiat de o parte a social-democraţilor din Giurgiu, cu multe simpatii, în special în tabăra “disidenţilor”.

În aceste condiţii, poate că ar fi bine ca mai-marii PSD Giurgiu să se întrebe cât mai valorează ordinele lor în faţa membrilor de partid şi ce mai înseamnă aceştia în noua arhitectură a PSD…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER