18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONSILIUL JUDEȚEAN, ÎMPREUNĂ CU PRIMARII, CAUTĂ SOLUȚII PENTRU PROBLEMA GUNOIULUI ÎN JUDEȚ

Consiliului Județean Giurgiu a gazduit marți o întâlnire cu primarii din județ, la ședința Adunării Generale a Asociaților a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Management Eficient pentru un Județ Curat”.
La discuții au fost invitați domnul Ionuț Vasile, vicepreședinte AFM și doamna Clara Adam, Comisar șef al Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Giurgiu.
Una dintre cele mai complicate probleme a acestui mandat, generată de colectarea deșeurilor menajere si eradicarea depozitelor neconforme, a facut obiectul unei discutii constructive.
Consiliul Județean Giurgiu va finanța dotarea autospecialelor pentru deșeuri cu sisteme automate de cântărire, demararea unor campanii privind avantajele colectării selective si furnizarea de pubele pentru fracțiile umede și uscate, generate de gospodării.
A urmat apoi o ședință a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Sănătate Asigurată Prin Apă Curată”, la care au participat și domnul Alexandru Popescu, Director General Apa Service SA, alături de specialiștii Operatorului Regional și doamna Simona Dumitru, Team Manager Eptisa Romania S.R.L.
Proiectul, finanțat prin P.O. Infrastructura Mare, vizează realizarea unor sisteme de alimentare cu apa si canalizare menajera in peste 30 u.a.t., valoarea totala alocată județului Giurgiu depășind 180 milioane euro.
Totodata au fost aprobate o serie de documente privind organizarea și funcționarea serviciilor, precum și bugetele de venituri și cheltuieli ale ambelor asociații.
Consiliul Județean Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER