27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONSILIUL JUDEȚEAN: UNDE, CUM ȘI CINE INTERVINE PE DRUMURILE JUDEȚENE?

Având în vedere prognoza meteorologilor, conform căreia, în zilele acestea sunt căderi de zăpadă în județul Giurgiu echipajele de deszăpezire au intrat deja în dispozitiv.

Astfel, utilajele multifuncționale, dotate corespunzător pentru operațiile de împrăștiere de material antiderapant, de capacitate mare dar și utilaje mici, au acționat deja pe drumurile județene și sunt pregătite să o facă și în orele următoare, dacă condițiile meteo o impun, pentru asigurarea unor condiții de circulație pe timp de iarnă.

Operatorii economici responsabili cu activitatea de deszăpezire pe drumurile județene din Giurgiu: S.C. ECO STAR S.R.L, S.C. KIRLIC GROUP S.R.L., DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE TRANSPORT, ADMINISTRAREA DRUMURILOR JUDETENE SI CONTROL TRAFIC GIURGIU, au acționat astfel:

  • Lotul 1 (Baza nr.2 Centru-Punct de sprijin nr.3-Punct de sprijin nr.4 Centru Vest) 161,811 km, – s-a acționat cu 8 utilaje, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost  aproximativ de 40 tone de sare și 100 tone de nisip.
  • Lotul 2 (Baza nr. 5 Nord Vest, punct de sprijin nr. 6 Nord și Punct de sprijin nr. 7 Vest) 156,325 km, –  pe drumurile județene s-a acționat preventiv cu 7 auto-utilajele, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost de 40 tone de sare și  80 tone de nisip.
  • Baza 1 Sud  – (DJ 507 Giurgiu-Gostinu, DJ 504 Giurgiu-Vieru-Putineiu, DJ504A Vieru-Gogoșari-Izvoru, DJ 503-DJ-503A, DJ 506A Giurgiu-Ghizdaru-Răsuceni-Toporu-Limită jud. Teleorman, DJ 505 Izvoarele-Valea Bujorului-DN5B)  112,500 km, s-a acționat preventiv cu 7 auto-utilajele, iar cantitatea aproximativă de materiale antiderapante răspândită a fost de 60 tone (amestec de sare cu nisip).

Datorită cantităților de precipitații și a temperaturilor scăzute din aceste zile, așa cum a anunțat Administrația Națională de Meteorologie (ANM), Consiliul Județean Giurgiu roagă conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

CJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER