27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONSILIUL LOCAL GIURGIU – O „REPARAŢIE” MAI MULT DECÂT NECESARĂ

Mulţi sunt cei care, de-a lungul anilor, au primit titlul de „Cetăţean de onoare” al municipiului Giurgiu, iar în unele cazuri, acordarea acestui titlu a stârnit controverse. Cetăţenii de onoare ai oraşului provin din toate domeniile de activitate, sunt în viaţă sau – în cea mai mare parte – nu mai sunt printre noi, acest titlul fiindu-le decernat – uneori – post-mortem.

Pe lunga listă a cetăţenilor de onoare nu sunt, însă, chiar toţi cei care au însemnat cu adevărat ceva pentru Giurgiu, iar consilierii locali fac joi o „reparaţie” în acest sens: la propunerea colegului lor, IlieKlement, consilierii iau în discuţie acordarea acestui titlu, post-mortem, lui Mihai Ion, nume de referinţă al culturii giurgiuvene, plecat prematur dintre noi, în 2003.

În documentul prin care solicită acordarea titlului de Cetăţean de Onoare lui Mihai Ion, consilierul Ile Klement enumeră numerose motive şi, într-adevăr, activitatea celui ce a fost Mihai Ion este prodigioasă, iar motivele pentru a deveni – chiar şi post-mortem- Cetăţean de Onoare, sunt din plin.

Fost director al Bibliotecii Judeţene şi al Ansamblului Folcloric Dunărea Giurgiu, Mihai Ion a rămas în memoria iubitorilor de cultură din Giurgiu ca – poate- cel mai activ promotor al folclorului vlăscean, de numele său fiind legat festivalul „pe marginea Dunării”, al cărui iniţiator a fost (şi care, anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul XXXIII).

De altfel, în sprijinul propunerii sale, consilierul Ilie Klement aduce numeroase documente semnate de oameni de cultură giurgiuveni – şi nu numai – care recunosc meritele celui ce a fost Mihai Ion şi contribuţia sa la dezvoltarea culturii giurgiuvene.

Este de aşteptat ca propunerea consilierului Ilie Klement să fie aprobată de toţi colegii săi, iar joi, în şedinţa Consiliului Local, Mihai Ion să devină Cetăţean de Onoare al municipiului Giurgiu, un titlu mai mult decât meritat.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER