28 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTINUĂ BLOCAJELE ÎN VAMA GIURGIU. POLIȚIA DE FRONTIERĂ EXPLICĂ MOTIVELE

În urma modificărilor la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul R. Bulgaria, privind obligativitatea plății taxei de drum în punctul de frontieră, timpii de așteptare la controlul de frontieră pentru șoferii de automarfare, la intrarea în Bulgaria, au crescut considerabil, în special în punctul de frontieră Russe.    

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanților la trafic și tranzitarea celorlalte punctele de frontieră de la granița cu Bulgaria, deschise traficului internațional în acest moment:

  • T.F. Calafat – jud. Dolj
  • T.F. Bechet (trecere cu bacul) – jud. Dolj
  • T.F. Turnu-Măgurele (trecere cu bacul) – jud. Teleorman
  • Negru Vodă – jud. Constanța
  • T.F. Vama Veche – jud. Constanța

Autoritățile portuare au informat că punctele de trecere a frontierei Ostrov, jud. Constanța și Zimnicea, jud. Teleorman încă sunt impracticabile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (poduri de gheață), care nu permit traversarea fluviului Dunărea cu bacul.

De asemenea, recomandam consultarea aplicației „Trafic Online” disponibilă pe site-ul www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Background:

Reamintim că autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 01.02.2017, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin. Astfel, conducătorii mijloacelor de transport care intră în Bulgaria își pot continua călătoria pe teritoriul statului vecin numai după ce efectuează plata taxei pentru drumuri, conform categoriei din care autovehiculul face parte, doar de la unitatea specială din cadrul Agenției Vamale a R. Bulgaria. Ghișeele de plata a taxei au fost amplasate imediat după efectuarea controlului de frontiera pentru intrarea pe teritoriul statului bulgar.

Autoritățile bulgare au informat ca plata taxei de drum se poate efectua doar cu un card bancar pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 t, iar la autoturisme se poate efectua plata în euro, leva sau cu un  card bancar.

Până în momentul de față, pe sensul de intrare în țară, Agenția Vamală Bulgară a înființat pentru plata taxei de drumuri următoarele unități:

  • T.F. Vidin / Calafat – o unitate;
  • T.F. Ruse / Giurgiu– două unități;
  • T.F. Silistra / Ostrov– o unitate;
  • T.F. Kardam / Negru Voda– o unitate;
  • T.F. Duran Kulak / Vama Veche – o unitate.

Având în vedere aspectele prezentate, vă informăm că Poliția de Frontieră ține permanent legătura cu autoritățile bulgare si a dispus toate măsurile aflate în competență pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat personalul aflat la controlul de frontiera și fiind utilizate la maxim infrastructura punctelor de frontiera si artele disponibile pentru efectuarea controlului la iesirea din tara.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER