27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTINUĂ ÎNCERCĂRILE DE TRAFIC DE MIGRANȚI PRIN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu  au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu cabluri electrice, patru cetățeni afgani care intenţionau astfel să ajungă ilegal în Germania.

În data de 17.04.2018, ora 23:45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Man, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cabluri electrice din Turcia pentru Polonia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţistii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de detectare a CO2, aparatul a indicat o concentraţie mai mare decât valorile normale, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentul de marfa.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperiţi patru bărbați care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări s-a stabilit că cei patru sunt cetățeni afgani, cu vârste cuprinse intre 18 si 35 de ani care au declarat ca s-au urcat în semiremorcă într-o parcare din Bulgaria, la aproximativ 30 km de Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Ei au fost ajutaţi de un conațional căruia i-au plătit 1000 euro pentru fiecare persoană pentru a-i ajuta să ajungă în Germania.

Șoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbaţilor în mijlocul de transport.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei patru migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar şef  de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER