27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTRABANDA ÎN VAMA GIURGIU A AJUNS LA ALT NIVEL: NU SE MAI FACE CU SACOŞA, CI CU…CAMIONUL!

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 11.400 articole de  încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 17.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, a fost selectat pentru control un autocamion aparținând unei firme de transport internațional, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, încălțăminte din Grecia pentru România. Mijlocul de transport era condus de cetățeanul bulgar I.G., în vârstă de 26 de ani.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în remorca autocamionului, cantitatea totală de 11.446 articole de încălțăminte inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, șoferul a refuzat să dea declarații cu privire la cele constatate.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 2,2 milioane lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”identitatea sau asemănarea produselor ori a serviciilor cărora li se aplică semnul cu produsele sau serviciile pentru care marfa a fost înregistrată,ar produce în percepția publicului un risc de confuzie, incluzând și riscul de asociere a mărcii cu semnul”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.2, lit b din Legea 84/1998, modificată, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei, fiind cercetată în stare de libertate.

 

 Şi tot miercuri, aceiaşi poliţişti de frontieră descopereau şi un pistol, ascuns prin bagaje…:

 

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit un pistol cu aer comprimat pe care un cetățean bulgar a  încercat să-l introducă în țară, ascuns în torpedoul autoturismului.

     

În data de 17.01.2018, ora 09.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, cetățeanul bulgar M.Y., în vârstă de 30 de ani.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care a fost descoperit, ascuns și nedeclarat, în torpedoul autoturismului, un pistol cu aer comprimat, calibrul 9 mm.

Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că pistolul aparține soferului autoturismului, care a prezentat o factura emisă în data de 09.11.2017. Acesta a declarat că a achiziționat pistolul dintr-un magazin din orașul Ruse, Bulgaria, cu scopul de a-l folosi în seara de revelion, în loc de artificii și nu avea cunoștință de faptul că este interzis să introducă în România acest tip de armă.

Pistolul, în valoare de 500 lei, a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”contrabandă calificată”,”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării” și ”efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, fapte prevăzute de Legea 86/2006.

                                     

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Comisar şef  de poliţie Cazacu Danut

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER