18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTROALE LA UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN JUDEȚ, ÎNAINTE DE ÎNCEPEREA ANULUI ȘCOLAR

Echipe mixte ale autorităților competente au efectuat, în această perioadă, controale în toate cele 187 de unități de învățământ din județ – anunță Prefectura Giurgiu, instituție care a coordonat aceste acțiuni.

Potivit reprezentanților Prefecturii, în toate cele 187 de instituții de învățământ din județ, școala va începe cu prezența fizică a elevilor în clase.

În ceea ce privește asigurarea pazei, majoritatea unitților de învățământ nu dispun nici de pază proprie, nici de cea asigurată de societăți specializate; astfel, doar 28 de școli au pază proprie, alte cinci au contracte cu societăți specializate, iar în trei unități paza este mixtă, restul de 151 de școli neavând personal de pază.

În cea mai mare parte a cazurilor (162), rsponsabilitatea asigurării măsurilor de menținere a ordinii publice în proximitatea untăților de învățământ revine Poliției, în 9 cazuri, Jandarmeria este responsabilă, iar în alte 16 – Poliția Locală.

Cinci instituții de învățământ au probleme în funcționarea instalațiilor de încălzire, 11 nu dispun de material de curățenie, igienă și dezinfecție, 29 de școli nu au stocuri de rezrvă cu material de protecție individual, iar în două unități de învățământ nu poate fi asigurat spațiu de izolare temporară.

În ceea ce privește securitatea la incendiu, echipele mixte de control  au verificat 295 de clădiri în care se desfășoară activități didactice; 235 dintre acestea nu fac obiectul autorizării, iar din restul de 60, doar 15 sunt autorizate de pompieri. 142 de școli din județ sunt echipate cu hidranți și doar 12 au instalații de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu.

Și mijloacele de transport pentru elevi au fost verificate, constantându-se că sunt funcționale 79 din cele 94 de microbuze și autobuze destinate transportului elevilor din județ.

În primele zile ale lunii septembrie s-au derulat 25 de acțiuni de verificare a respectării normelor și măsurilor de protecție sanitară în școli, nefiind identificat niciun caz de nerespectare a acestor măsuri – mai precizează reprezentanții Instituției Prefectului Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER