27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTROALE ȘI AMENZI ÎN ZONA LIBERĂ

Este vorba despre o serie de controale comune realizate de curând de inspectorii de muncă de la ITM și polițiști din cadrul IPJ Giurgiu și al Poliției T.N. Iată ce spun reprezentanții ITM despre aceste controale și, mai ales, despre rezultatele lor:

”In cursul lunii noiembrie a.c.inspectorii de munca impreuna cu lucratori din cadrul IPJ GIURGIU si Politiei T.N.au actionat in vederea prevenirii si combaterii muncii fara forme legale si a respectarii prevederior legislative in domeniul relatiilor de munca si a securitatii si sanatatii in munca

In acest scop in urma unui control in incinta Zonei Libere Giurgiu au fost identificate doua persoane prestand activitate in afara programului de lucru stabilit in contractul individual de munca cu timp partial, societatea fiind sanctionata cu amenda in cuantum de 20.000 lei.

De asemenea la un control efectuat la un depozit din com. Varasti au fost identificate 13 persoane care desfasurau activitate fara a avea contract de munca incheiat.

Societatea in cauza a fost amendata cu suma de 100.000 lei conf.art.260,alin.1,lit.e din Legea 53/2003 pentru incalcarea prev.art.260,alin.1,lit.e din legea de mai sus.

Din cele 13 persoane, 3 persoane nu indeplineau conditiile de varsta pentru a putea fi incadrate in activitate, fapta ce constituie infractiune prevazut de  art.265, alin1, din Legea 53/2003,in acest caz a fost inaintata o plangere penala catre Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu.

 

INSPECTOR SEF

SILVIU-CRISTIAN ANCULESCU

 

CONSILIER C.R.P.

ROBERT BENE”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER