21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTROALELE AU TRECUT, EI AU RĂMAS… CE SPUN BĂTRÂNII DIN CENTRUL HOTARELE DESPRE VIAȚA ÎN CĂMIN

Subiectul ”azilelor groazei” continuă să facă valuri, inclusiv la Giurgiu. Rând pe rând, unitățile ce fuseseră închise de comisiile de control și-au remediat problemele și au fost redeschise. Asta pentru că problemele semnalate de inspectori au fost unele minore, ce au putut fi rezolvate foarte rapid.

Unul din centrele în care se dispusese suspendarea activității și care astăzi este, din nou, deschis, este cel de la Hotarele, acolo unde colegii de la Breaking News Giurgiu au fost joi în vizită și au stat de vorbă cu bătrânii din cămin.

Ce au aflat colegii noștri? Redăm, intergral, mai jos:

”Pe 11 iulie, una din cele două comisii venită în control, la ordinul primului ministru Marcel Ciolacu, a ajuns la Hotarele. În urma controlului au fost găsite câteva nereguli pentru care centrul a fost propus pentru închidere între 6 şi 12 luni.

“Printre neregulile găsite au fost: linoleul dezlipit, chedere uzate ale frigiderelor, şina perdelelor care nu era prinsă corespunzător pe tavan, un geam fisurat, fisuri pe pereți, ustensilele de la bucătărie aveau mânere din silicon sau plastic şi au fost înlocuite cu ustensile doar din inox. În urmă cu două zile, ANPC a constantat că am remediat neregulile, aşa că situația a revenit la normal”, ne-a declarat Marina Ceadirgeanu, şefa Centrului pentru persoane vârstnice Hotarele.

Bunica Ioana, unul din beneficiarii centrului, are 84 de ani. Ştia că venim, aşa că ne-a aşteptat aşezată pe scaun, pe holul centrului. Doamna Ioana a trăit multe la viața dânsei şi recunoaşte că dacă rămânea acasă, cu siguranță nu s-ar fi putut îngriji la fel de bine.

“Este foarte bine la centru! Mâncăm bine, suntem spălați, ne schimbă lenjeria, mai bine ca acasă! Acasă poate aveam treabă şi poate treceau şi două săptămâni până schimbam lenjeria. Acasă eram mai mult singură. Aici îmi place! Sunt mulțumită! Ce îmi pot dori mai mult la vârsta mea? Nu ne-au deranjat controalele pentru că noi suntem mulțumiți de condițiile de aici”, ne-a mărturisit bunica.

Şi domnul Costică la cei 71 de ani ai săi, recunoaşte că nu s-ar fi putut descurca singur, acasă. La centru şi-a făcut prieteni cu care discută până seara târziu:

“Este bine! Condițiile sunt bune! Controalele sunt benefice. Noi suntem îngrijiți bine. Am suferit o intervenție chirurgicală de curând şi acum mă simt foarte bine. Mă ajută doamna asistentă din centru şi mă îngrijeşte. Ca bărbat, este mai dificil să mă îngrijesc eu singur acasă, iar ca să găsesc pe cineva care să mă îngrijească acasă, e şi mai dificil. Aici e foarte bine! Statul român ne protejează în această formă. Este greu că nu avem familia aproape, dar aici la centru socializăm între noi şi asta contează foarte mult!”.

În urmă cu două zile, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dispus, ca urmare a remedierii deficiențelor constatate, ridicarea măsurilor aplicate pentru structurile aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.”

https://breakingnewsgiurgiu.ro/viata-in-centrul-pentru-persoane-varstnice-hotarele-propus-pentru-inchidere-de-comisia-venita-in-control-a-revenit-la-normal-micile-nereguli-au-fost-remediate-iar-beneficiarii-se-bucura-acum-de-li/?fbclid=IwAR2tu1BQikvTw6eg1CAx6tlvLXzgetkVYT1sl55xYin_DKnU8SrZw388viQ

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER