14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CONTROL ÎN VAMA GIURGIU; REZULTATUL: MARFĂ DE 4 MILIOANE LEI, CONFISCATĂ DINTR-UN SINGUR TIR (VIDEO)

Polițiștii de frontieră giurgiuveni, împreună cu inspectori vamali din cadrul DRV București, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui automarfar, aproximativ 57.000 bunuri – articole vestimentare, prosoape și covorașe de baie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 01.03.2024, în jurul orei 02:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un automarfar condus de un cetățean turc, în vârstă de 50 ani. Conform documentelor de însoțire a mărfii, mijlocul de transport era încărcat cu textile și circula pe ruta Turcia-România-Polonia.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, s-a descoperit faptul că în zona dintre capul tractor și remorcă șnurul asigurator este tăiat și relipit. În continuarea cercetărilor, în interiorul remorcii, poliţiştii de frontieră împreună cu inspectori vamali din cadrul DRV București au descoperit, printre bunurile transportate legal, aproximativ 57.000 bunuri constând în articole vestimentare, prosoape și covorașe de baie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de peste 4.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, față de șoferul turc, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Purtător de Cuvânt ITPF Giurgiu

Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER