18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COPACI CĂZUȚI, INCENDII DE VEGETAȚIE ȘI INTERVENȚII MEDICALE – PE ”AGENDA” POMPIERILOR, ÎN ULTIMELE ORE

Pompierii giurgiuveni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenţia imediată la solicitările cetăţenilor şi gestionarea optimă a situaţiilor de urgenţă, produse la nivel local. În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

* Îndepărtarea a doi copaci, căzuţi pe un autoturism şi pe partea carosabilă

Evenimentele s-au produs în următoarele zone:
– pe A 1 Bucureşti-Piteşti, la km 11. Pompierii au fost solicitaţi să intervină ieri după-amiază, autoturismul fiind parcat într-un loc amenajat. O salcie a căzut peste maşină, iar aceasta a fost avariată. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal. Pompierii au tăiat salcia şi au înlăturat-o de pe autoturism.
– în localitatea Gostinu. Pompierii au fost solicitaţi să intervină, azi-noapte, pentru degajarea unui copac de pe partea carosabilă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, copacul fiind tăiat.

* Stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată în localităţile:
– Ghizdaru – a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp;
– Găujani – a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp;
– Vedea – a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 mp;
– Falaştoaca – au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp.

Pentru stingerea incendiilor au acţionat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu şi Gărzii de Intervenţie Colibaşi, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spaţii deschise.

* Acordarea asistenţei medicale de către echipajele SMURD în 11 situaţii.

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operaţional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieţi.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER