13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COPII ORFANI DIN UCRAINA, CAZAȚI LA UN CENTRU DE ZI ÎN GIURGIU. SE CAUTĂ TRADUCĂTORI!

Autoritățile locale anunță că 20 de copii orfani din Ucraina vor fi cazați la un centru de zi din municipiu și fac apel către vorbitorii de limbă ucraineană sau rusă să vină în ajutor, facilitând comunicarea cu refugiații:

🇺🇦Primăria municipiului, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Giurgiu conlucrează pentru ajutorarea refugiaților – 20 de copii orfani ucraineini vor fi cazați la Centrul de zi ”Luceafărul”🤝

🇺🇦Familia de refugiați ucrianieni care a fost cazată la Centrul de Primiri în Regim de Urgență a plecat astăzi către Bulgaria, acolo unde îi așteaptă rudele. După ce a efectuat, aseară, o vizită la centru pentru a se asigura că le-au fost puse la dispoziție toate cele necesare, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu le-a oferit emigranților posibilitatea de a se reîntoarce în Giurgiu, în cazul în care nu se vor acomoda în Bulgaria. De asemenea, edilul le-a dat asigurări că vor avea tot sprijinul administrației locale.
👥În același context, în perioada imediat următoare, 20 de copii orfani din Ucraina vor fi aduși la Giurgiu și cazați la Centrul de Zi ”Luceafărul”, la nivel național existând solicitări pentru primirea a 800 de copii care provin din casele de tip familial ucrainiene.
‼️Pentru a veni în sprijinul copiilor dar și a altor refugiați, Primăria municipiului Giurgiu lansează un apel către giurgiuvenii cunoscători de limbă ucraineană sau rusă, să se implice în mod voluntar și să ne contacteze pentru a putea crea un liant de relaționare și comunicare cu aceștia.
📍Persoanele care vor să se implice în acest sens, pot trimite un e-mail la adresa primarie@primarigiurgiu.ro , la telefon 0246/ 213 587, 0246/213 587, interior 260 sau direct la sediul Primăriei municipiului Giurgiu.
🤝Toate acțiunile de acest gen vor fi coordonate de Primăria municipiului, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Giurgiu.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER