19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CORONAVIRUS, 7 DECEMBRIE: 81 DE CAZURI NOI ÎN JUDEȚ, RATA DE INFECTARE A DEPĂȘIT 3 LA MIE

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 07.12.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 4.766;
  • cazuri vindecate și externate – 3.145;
  • în carantină la domiciliu –814 persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 652 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 15.396 de persoane, dintre care 97 în ultimele 24 de ore.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu.

La ora actuală, sunt 1.572de cazuri active, dintre care 920 spitalizați și 652 în izolare la domiciliu.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 06 decembrie a.c., 183 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 17 polițiști locali au desfășurat 88 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 06.12.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 41 de jandarmi, constituiți în rezerve de intervenție pe raza județului Giurgiu, premergător desfășurării procesului electoral privind alegerile pentru Senat și Camera Deputaților.
Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, atât în contextul procesului electoral, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 967/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate57de apeluri “112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 2 misiuni de transport de la și către unități spitalicești.
Având în vedere faptul că numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu au continuat acțiunile de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din municipiul Giurgiu și în localitățile: Mihai Vodă, Bolintin Deal, Ghionea, Ulmi, Trestieni, Poenari, Moşteni, Stoeneşti, Izvoru, Cupele, Corbeanca, Bucşani, Obedeni;, Iepureşti, Mihăileşti, Zorile, Ogrezeni, Suseni, Malu Spart, Bolintin Vale, Crivina, Tântava, Palanca, Ghimpaţi, Joiţa, Roata de Jos, Săbăreni, Darăşti-Vlaşca, Adunaţii-Copăceni, Băneasa, Pietrele, Călugăreni, Comana, Vlad Ţepeş, Cetatea, Mihai Bravu, Comasca, Hodivoaia, Putineiu, Vieru, Slobozia, Frasinu, Crucea de Piatră, Daia, Plopşoru, Remuş, Malu, Braniştea, Oinacu, Frăteşti, Uzunu și Chiriacu. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemelor audio al autospecialelor, care au tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraş şi uliţele comunelor, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER