19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COȘMARUL DE PE BULEVARDUL MIHAI VITEAZUL

O curte de pe acest bulevard este transformată, de ani de zile, de proprietarul său într-o veritabilă groapă de gunoi, iar autoritățile încearcă – din nou – să rezolve situația. Poliția Locală explică, într-un comunicat de presă, situația:

”În perioada imediat următoare, se va interveni din nou în curtea de pe b-dul Mihai Viteazu

O persoană în vârstă de aproximativ 75 ani, cu grave probleme comportamentale, crează de câţiva ani o imagine degradantă a zonei, un risc privind sănătatea publică şi implicit mult disconfort vecinilor, întrucât depozitează gunoaie în curtea proprie de pe B-dul Mihai Viteazu.

În perioada septembrie 2017 până în decembrie 2023 a fost sancţionat contravenţional de 14 ori de către Poliţia Locală.

Curtea a fost salubrizată şi igienizată de catre GSL şi operatorul local de salubrizare, prima dată cu acordul lui, în luna iunie 2019, ulterior nemai acceptând accesul pe proprietate.

În această situaţie Direcţia Poliţiei Locale şi Primăria Municipiului Giurgiu au iniţiat procedura legală conform Legii 273/25.11.2020 art. 241, alin. 2, astfel încât în baza ordonanţei preşedenţiale prin care Judecătoria Giurgiu a hotărât autorizarea accesului în curtea acestuia, aceleaşi societăţi au efectuat salubrizarea şi igienizarea în luna octombrie 2021.

În ciuda acestor măsuri, persoana şi-a reluat obiceiurile, iar prin eforturile Direcţiei Poliţiei Locale şi ale Primăriei Municipiului Giurgiu s-a ajuns în prezent ca Judecătoria Giurgiu, prin sentinţa civilă nr. 6742/18.12.2023 să hotărască autorizarea accesului Primăriei Municipiului Giurgiu pe proprietatea acestuia.

Întrucât bugetul Primăriei Municipiului Giurgiu a fost aprobat la data de 10.02.2024, urmeză să se ia măsuri de salubrizare în cursul lunii februarie.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER