27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COSTUME ECO DE ZIUA MEDIULUI, LA GIURGIU

Câteva sute de copii cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani de la patru şcoli gimnaziale din municipiul Giurgiu au participat marţi la parada costumelor Eco organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Giurgiu pentru a marca Ziua Mondială a Mediului.

„Anul acesta APM Giurgiu s-a gândit să marcheze Ziua Mondială a Mediului printr-un concurs intitulat sugestiv ‘Parada costumelor Eco’, iar după ce juriul format din specialişti de mediu, directori de firme şi consilieri municipali va acorda note pentru fiecare costum prezentat în concurs, va avea loc premierea celui mai interesant costum”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul APM Giurgiu, Ioana Popescu.

Materialele din care este confecţionat costumul, dar şi povestea acestuia au contat la jurizare.

„Eu am un costum adus de pe planeta mea, Non Rec, este o planetă care nu recicla absolut deloc şi din cauza gunoaielor toate fiinţele de pe acea planetă au dispărut. Eu sunt singurul supravieţuitor de pe această planetă şi am venit pe Pământ să îi învăţ pe oameni să recicleze”, a declarat unul dintre copiii participanţi la paradă.

Rochii din saci de gunoi împodobite cu hârtie creponată şi mărgele şi brăţări din dopuri sau costume bărbăteşti din carton şi conuri de hârtie au atras atenţia juriului.

La final, toţi copiii au primit diplome de participare şi câte un set de badminton, iar cei care au ocupat primele trei locuri pe podium au primit role şi biciclete.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER