21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

COȘUL DE FUM NECURĂȚAT FACE O NOUĂ VICTIMĂ: O ALTĂ FAMILIE DIN BOLINTIN VALE A RĂMAS FĂRĂ LOCUINȚĂ

În timp de marea majoritate a românilor se bucură de zile de sărbătoare, o familie din Bolintin Vale își ”jelește” locuința, distrusă joi noapte de un incendiu:

”O familie din localitatea Bolintin Vale are nevoie de ajutor după ce casa în care locuia a fost distrusă într-un incendiu, izbucnit în această noapte. Proprietarii au reușit să iasă la timp din casă și au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere, o cisternă și o ambulanță SMURD.

Când au ajuns pompierii, ardeau locuința și o anexă, pe o suprafață de aproximativ 56 mp, dar și bunurile din interior. Nouă cățeluși au fost salvați din anexa respectivă.

Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza burlanului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din apropiere.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor sau a burlanelor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:

– păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor / burlanelor şi elementele combustibile ale acoperişului;

– tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);

– îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;

– verificarea coşurilor / burlanelor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);

– curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.” (Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu)

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER