18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CREȘTE NUMĂRUL INCENDIILOR DE LOCUINȚE ÎN JUDEȚ: 113, ÎN PRIMELE ȘAPTE LUNI

În primele șapte luni ale anului, s-au înregistrat 113 incendii în locuințe sau gospodării, cu 10% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut. Cele mai grave evenimente au fost în localitățile Prundu, Puieni și Teiușu, acolo unde doi bărbați, în vârstă de 67 și 69 de ani, și-au pierdut viața, iar alte două persoane, de 51 și 44 de ani, au suferit arsuri.

Pompierii au constatat faptul că cele mai multe incendii s-au produs din cauza scurtcircuitelor, a coșurilor de fum neprotejate termic față de materialele combustibile din apropiere, necurățate de funingine sau deteriorate, a efectului termic, a jarului căzut din sobe sau depozitat aproape de materiale combustibile, a focului în aer liber lăsat nesupravegheat sau a fumatului în locuri neprotejate corespunzător.

În contextul apropierii Zilei Informării Preventive (Marți -13), facem apel la cetățeni pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a incendiilor, recomandările vizând, atât instalațiile electrice și de gaze, cât și gătitul, fumatul, folosirea lumânărilor sau a focului deschis în gospodării.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/113_incendii_Informare_preventivă

ISU GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER