6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

CRUCEA ROȘIE GIURGIU – AJUTOR UMANITAR PENTRU SINISTRAȚII DIN TURCIA

Filiala de Cruce Roşie Giurgiu este prima filială din ţară care s-a mobilizat şi va pleca cu ajutoare umanitare către Turcia, cu o mie de convectoare electrice care vor asigura încălzirea în corturi pentru persoanele care au rămas fără locuinţe, în condiţii de frig extrem din Turcia, la această dată.

„Consecinţele cutremurelor din Turcia şi Siria sunt cele ale unei distrugeri totale, clădiri, şcoli, case sunt distruse lăsând mii de oameni blocaţi sub dărâmături, spitalele sunt suprasolicitate, pline de persoane rănite . Cele mai urgente nevoi după operaţiunile de căutare şi salvare sunt adăpostul, asistenţa medicală, primul ajutor, hrana şi apa.

Crucea Roşie Română face achiziţii pentru materiale de primă necesitate ce vor fi trimise cât de curând pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Turcia. Consiliul Judeţean Giurgiu s-a alăturat transportului umanitar organizat de Crucea Roşie cu suma de o sută de mii de lei care va fi alocată pentru achiziţionarea de convectoare electrice pentru încălzire. Vreau să spun cu această ocazie că suntem pe deplini recunoscători pentru implicarea Consiliului Judeţean Giurgiu şi menţionez că, din câte cunoaştem, este primul consiliu judeţean şi este prima filială de Cruce Roşie din România care s-au mobilizat foarte repede şi vor face acest transport umanitar cât mai repede în Turcia”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Filialei de Cruce Roşie Giurgiu, Marian Măcelaru.

El spune că a luat măsura achiziţionării de convectoare electrice după ce a studiat lista cu necesarul de materiale şi echipamente întocmit de Semiluna Roşie şi a constatat că nicio altă ţară participantă la acest ajutor umanitar nu achiziţionase convectoare, iar în condiţiile de frig foarte mare din Turcia, la această dată, un convector poate asigura încălzirea unui cort în care se află mai multe persoane şi astfel mai mulţi oameni pot beneficia de acest ajutor.

„Aşteptăm ofertele pentru achiziţii, iar săptămâna viitoare, după ce vom respecta toţi paşi birocratici, vom pleca spre Turcia. Distribuirea se va face în coordonare cu Semiluna Roşie din Turcia. În acest transport vom fi împreună cu sediul central de Cruce Roşie care va transporta un tir cu pături, cu veselă, saltele, lenjerii de pat, iar un tir va fi alocat pentru noi, Filiala de Cruce Roşie Giurgiu, cu toate echipamentele, aceste radiatoare’, a completat Marian Măcelaru.

Crucea Roşie Română va continua aceste transporturi umanitare, la nivel naţional.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER