20 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CULMEA APĂRĂRII DREPTURILOR ÎN ROMÂNIA!

Am trăit s-o vedem și p-asta! În timp ce, de o săptămână, în Piața Victoriei, copiii sunt folosiți pe post de ”mascote” ale democrației și nimeni nu se sesizează, deși este vorba despre o încălcare gravă a Constituției – ce să mai vorbim de alte legi, de protecția copilului și alte astfel de ”nimicuri” –  Garda de Mediu se sesisează!!!

Nu pentru folosirea copiilor, evident – că doar asta nu e o problemă – ci pentru… folosirea unei CUCUVELE la protestele de la Cotroceni!!!

Uiet ce scrie presa centrală despre asta:

”Garda de Mediu a fost sesizată de Societatea Ornitologică Română în cazul cetățeanului care a venit luni seara la protestul de la Cotroceni cu o cucuvea vie, informează hotnews. Stăpânul animalului este acuzat de deținerea de păsări sălbatice și chinuirea animalului, riscând astfel o amendă sau chiar închisoarea de la trei luni la un an.

 Societatea Ornitologică Română a anunțat pe pagina lor de Facebook că au înaintat plângerea, invocând motivul că un animal sălbatic nu trebuie chinuit sub nicio formă.

„Societatea Ornitologică Română dezaprobă vehement folosirea unei cucuvele (Athene noctua) vii pe post de recuzită de protest, indiferent de ideile susținute. Un animal sălbatic nu trebuie chinuit sub nicio formă, de aceea am înștiințat Garda de Mediu pentru a verifica încălcarea prevederilor OUG 57/2007. Constituie infracțiune și se sancționează cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă vânzarea, deținerea și/sau transportul în scopul vânzării și oferirii spre vânzare a păsărilor sălbatice”, a postat pe pagină de Facebook Societatea Ornitologică Română.”

Incredibil, dar adevărat! Se întâmplă în România! Dar nu ar trebui să ne mai mire nimic în democrația zilelor noastre…

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER