27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CUM EXPLICĂ AUTORITĂȚILE FAPTUL CĂ AU FOST 81 DE PACIENȚI POZITIVI, LA DOAR 69 DE TESTE EECTUATE?

Datele din cel mai recent buletin informativ legat de situația epidemiologică din județul Giurgiu arată că, la data de 8 noiembrie, în Giurgiu erau înregistrate 2.326 de cazuri COVID.

Cu o zi înainte, numărul era de 2.245.

Un calcul matematic elementar concluzionează că, de sâmbătă până duminică, au fost depistate 81 de cazuri noi de coronavirus.

Numai că, în același buletin infiromativ de duminică, autoritățile spun că, în ultimele 24 de ore, s-au realizat doar 69 de teste, așa că se naște întrebarea firească: ” de unde 81 de cazuri pozitive, dacă sunt doar 69 de teste?”

Răspunsul vine de la reprezentanții Prefecturii, cae au dat urmtătoarea explicație – redată întocmai:

”Potrivit DSP Giurgiu, diferenta numarului de confirmați pozitiv provine de la faptul ca persoane având buletinul de Giurgiu efectuează teste și în alte centre din țară, ale caror rezultate, daca sunt pozitive, nu sunt incluse în evidența DSP Giurgiu.

DSP Giurgiu include in raportarile zilnice doar confirmații pozitiv cu teste efectuate in centrele de pe raza județului Giurgiu.

Potrivit metodologiilor in vigoare si definitiei de caz, numărul de teste raportate ca fiind efectuate în buletinul local sunt teste recoltate exclusiv pe raza județului, de catre DSP, SAJ, UPU, spitale.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER