27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CUM SE FOLOSEȘTE SUBPREFECTUL JUDEȚULUI DE POLIȚIE ȘI POMPIERI PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR PERSONALE?

Că social-democrații și-au făcut un obicei de a se crede pe propria moșie în locurile pe care – vremelnic – le conduc nu mai este o noutate, nici la nivel național și nici la nivel local.

Un astfel de exemplu este cel al subprefectului de Giurgiu, Gogu Moțan, care, nemulțumit de serviciile dintr-o stație GPL, a găsit de cuviință să cheme la raport Poliția și Pompierii, să facă niște controale la stația respectivă.

Nu că ar fi sesizat ceva nereguli, ci pentru că – în interes personal fiind acolo – nu a fost mulțumit de felul în care a fost tratat.

Incidentul este relatat, pe larg, de colegii de la cronicagiurgiuveană.ro:

”În oraşul Giurgiu, pe strada Vlad Ţepeş, în apropierea sensului giratoriu funcţionează o staţie GPL. Cum majoritatea giurgiuvenulor trăiesc la limita pragului de sărăcie, cu toate că este interzis, oamenii îşi încarcă buteliile de aragaz cu GPL. Acest lucru a fost posibil doar până vineri, 04 octombrie, când conform unei informaţii pe surse, din aceleaşi raţiuni de economie subprefectul de Giurgiu, cel de-al doilea reprezentant al Guvernului în teritoriu, domnul Gogu Moţan s-a prezentat la staţie solicitând să-i fie umplute două butelii.

Conform relatărilor unor cetăţeni care se aflau în parcul din apropiere domnul subprefect s-a enervat rău, da rău de tot, când a constatat că lucrătoarea staţiei i-a dat rest cu mai puţin doi lei. Şi ca orice reprezentant al Guvernului în teritoriu căruia i-a fost lezată demnitatea nu a apelat la 112, ci l-a sunat direct  pe adjunctul IPJ Giurgiu, comisar şef Florin Ţicu care în virtutea “ordinului primit” a trimis la faţa locului urgent doi agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Economic,  respectiv agentul Relu Florea şi încă un coleg de-al său, care i-au făcut casa lucrătoarei de la staţie dar nu au constatat nicio inadvertenţă între încasări şi banii din casă.

Şi ca un adevărat şef care se respectă l-a chemat la ordin şi pe şeful ISU în persoana locotenet colonelului Radu Covaci care a reuşit cu greu, cred că bănuiţi din ce motiv,  să-l determine pe reprezentantul Guvernului să părăsească zona ca să nu mai observe şi alte persoane ce dumnealui observase deja.

Şi cum suntem obişnuiţi, totdeauna, dar absolut totdeauna mai ales în ultima perioadă, vinovat este acarul Păun, în cazul nostru lucrătoarea de la staţia GPL, care ca să i se dea satisfacţie şefului de la Prefectură a fost amendată cu 500 de lei  în timp ce Gogu Moţan, unul din reprezentanţii Guvernului în teritoriu, poate la fel de vinovat sau poate chiar mai vinovat, a fost salutat cu stimă şi deosebită consideraţie de cei a căror menire ar trebui să fie respectarea legii. Lege ce ar trebui aplicată indiferent de funcţia ocupată efemer de unul sau de altul, ştiut fiind că toţi, absolut toţi cetăţenii României sunt egali în faţa legii.

Probabil acest mod samavolnic, dictatorial este ceea ce îşi doresc reprezentanţii Guvernului PSD în teritoriu, al căror unic scop, după felul cum se comportă, este acela  de a controla total instituţii precum poliţia şi justiţia. Poate acesta este şi motivul pentru care se doreşte cu ardoare debarcarea din funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu a comisarului  Cătălin Georgescu, care nu lasă politicul să îşi pună labele pe activitatea Poliţiei şi din această cauză i se caută nod în papură de mult prea stimaţii noştri politicieni.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER