16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

CUTREMUR LA PRIMĂRIA GIURGIU! ESTE AFECTATĂ ȘI ZONA LIBERĂ…

În data de 30 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu va organiza un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren. Acesta se va desfășura la sediul Primăriilor Municipiului Giurgiu și orașului Bolintin Vale, dar și într-o clădire dezafectată din incinta Zonei Libere, începând cu ora 10:30.

Conform scenariului, în zona seismică Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, ce a fost resimțit în mai multe localități din județ. În clădirile Primăriilor municipiului Giurgiu și orașului Bolintin Vale s-au înregistrat pagube majore, fiind necesară evacuarea angajaților. De asemenea, în incinta Zonei Libere, acolo unde își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a fost afectată o clădire, iar mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Au fost afectate rețelele de electricitate și de gaze, fiind nevoie  și de intervenția echipajului CBRN.

Persoanele care își desfășoară activitatea în cadrul Primăriilor menționate mai sus și în Zona Liberă, dar și cetățenii care vor trece prin apropierea locurilor în care se vor desfășura evenimentele trebuie să știe că este vorba despre un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER