13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DAN MOTREANU: ”UN NOU POD PESTE DUNĂRE ÎNTRE GIURGIU ȘI RUSE VA FI CONSTRUIT CU FONDURI EUROPENE”

România vrea să acceseze fonduri europene pentru a construi un nou pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse. România a aplicat cu un proiect în cadrul apelului de proiecte pe mobilitate militară, a anunțat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

Podul va fi unul rutier cu o opțiune de feroviar, iar valoarea studiului de fezabilitate este de șase milioane de euro.

„Noi am finanţat cu 570 de milioane de euro legătura feroviară Bucureşti – Giurgiu. Atenţie, nu aşa că ne-a venit nouă ideea, ci pentru că acesta era un proiect al României, care făcea parte dintr-un coridor şi care trebuie să aibă continuitate spre sud. Deci, este puţin de neînţeles în momentul de faţă pentru Comisia Europeană faptul că nu avem un proiect mai solid pentru un nou pod feroviar la Bucureşti – Giurgiu, dar avem asigurări că există această intenţie şi că acest nou pod Giurgiu Ruse va fi gândit să aibă şi o componentă feroviară”, a mai spus Adina Vălean.

Ar fi al treilea pod peste Dunăre între România și Bulgaria și al doilea dintre Giurgiu și Ruse.

În aprilie anul trecut, premierii de atunci ai celor țări, Nicolae Ciucă și Kiril Petkov, au discutat despre realizarea acestui pod și a altor patru poduri peste Dunăre.

În noiembrie 2022, am discutat cu Adina Vălean despre stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea județului Giurgiu, inclusiv despre noul pod și despre dragarea Dunării – precizează, într-o postare pe pagina sa oficială, europarlamentarul Dan Motreanu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER