27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE A FOST NEVOIE SĂ VINĂ UN SECRETAR DE STAT LA GIURGIU PENTRU DEBLOCAREA VĂMII?

Situaţia din Vama Giurgiu, unde mai mulţi şoferi de TIR au rămas blocaţi şi extrem de slaba coordonare a acţiunilor CJSU în aceste zile au determinat conducerea Ministerului de Interne să ia măsuri, astfel că, marţi seară, în jurul orei 21, la Giurgiu a sosit secretarul de stat pentru relaţiile cu Instituţiile Prefectului, Mihai Chirică.

Acesta a verificat personal situaţia din Vamă, implicându-se în deblocarea circulaţiei şi cerând explicaţii pentru gestionarea defectuoasă a acţiunilor CJSU din această perioadă. Traficul în Vama Giurgiu a fost blocat ore bune din cauza lipsei implicării autorităţilor locale, mai exact, a Prefecturii judeţului, prefectul fiind cel care coordonează, la nivel judeţean, toate acţiunile în situaţii de urgenţă.

Un alt motiv al faptului că Ministerul de Interne a decis să trimită, de urgenţă, un înalt oficial la Giurgiu, a fost decizia de a interzice intrarea Tirurilor pe raza judeţului, decizie în urma căreia coada de Tiruri risca să blocheze inclusiv şoseaua de centură a Capitalei.

Rămâne de văzut ce hotărâri va lua conducerea MAI în urma acestui control…

P.S.: Şi, dacă ne uităm puţin în urmă, nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva şefii instituţiilor implicate în situaţii de urgenţă, şefii de arme din Giurgiu au avut o dilemă: cui să raporteze: şefului de cabinet al Poliţiei sau prefectei?

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER