24 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE A RESPINS PSD-UL PROIECTUL DE LEGE PRIVIND CONSTRUCŢIA DE CREŞE?

PSD precizează, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX şi semnat de purtătorul de cuvânt, Adrian Dobre, că parlamentarii PSD au respins proiectul de lege pentru realizarea a 554 de creşe întrucât PNDL II prevede deja construcţia a 2.500 de creşe şi grădiniţe.

„PSD face precizarea că votul exprimat, miercuri, de majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor, prin care a fost respins proiectul de lege privind construcţia a 554 de creşe, a fost motivat de faptul că Guvernul României a aprobat deja o finanţare mult mai amplă pentru realizarea unor obiective similare. Astfel, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a II-a, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 6/2017, s-au alocat fonduri pentru construcţia a 2.500 de creşe şi grădiniţe, la nivelul întregii ţări”, se menţionează în comunicatul citat.

PSD precizează, de asemenea, că OUG 6/2017 prevede, la art. III, faptul că „începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se instituie etapa a II-a a Programului naţional de dezvoltare locală, (…), în cadrul căreia se va asigura finanţarea a 9.500 obiective de investiţii noi introduse în program, (…), din care 2.500 de creşe şi grădiniţe şi 2.000 de unităţi de învăţământ preuniversitar care necesită efectuarea de lucrări de realizare/extindere/reabilitare/ modernizare/dotare în vederea obţinerii autorizaţiilor de funcţionare şi pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educaţional, pentru care se asigură finanţarea multianuală, conform prevederilor legale, până la finalizarea acestora.”

De asemenea, PSD arată că, spre deosebire de cele 2.500 de creşe şi grădiniţe aprobate deja prin PNDL II, proiectul de lege respins miercuri de Camera Deputaţilor prevedea construcţia a doar 554 de creşe, care ar fi fost repartizate exclusiv în oraşele cu peste 10.000 de locuitori, ceea ce ar fi constituit un dezavantaj pentru celelalte categorii de localităţi.

 www.mediafax.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER