18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE AU SUNAT ALARMELE PE 4 MARTIE?

Concidenţa a făcut ca, în acest an, acţiunea „Miercurea alarmelor” să se deruleze chiar în ziua de 4 martie, zi care marchează 43 de ani de la cutremurul din 1977.

De data aceasta, alarmele au sunat doar în cadrul deja obişnuitului exerciţiu „Miercrea alarmelor”, organizat în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

ISU Giurgiu vine cu detalii:

„În această dimineață, începând cu ora 10.00, a avut loc un nou exercițiu “Miercurea Alarmelor”. Sirenele din Giurgiu au emis semnalul „Prealarmă aeriană”, care are rolul de prevenire a populației civile asupra probabilității introducerii semnalului alarmă aeriană și producerii unui atac aerian.

Pe timpul desfăşurării acestei activităţi, locuitorii județului nu trebuie să-şi întrerupă activitatea normală, deoarece acest exerciţiu implică doar personalul de la nivelul administraţiei publice locale.

Prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice.

***

Începând cu luna august a anului 2017, IGSU desfășoară exerciții de alarmare în prima zi de miercuri din fiecare lună. Acestea au ca scop testarea mijloacelor tehnice existente la nivel național și îmbunătățirea timpului de reacție al autorităților în situații speciale de urgență.

În România există 3 tipuri de alarme:

– Alarmă la Dezastre (5 sunete)

– Prealarmă Aeriană (3 sunete)

– Alarmă Aeriană (15 sunete)

 

Compartimentul Informare și Relații Publice”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER