18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE ESTE GIURGIU, AN DE AN, PE ULTIMELE LOCURI LA EXAMENELE NAȚIONALE?

Este întrebarea la care au încercat să găsească un răspuns reprezentanții autorităților locale (Prefectură și Consiliul Județean), conducerii Inspectoratului Școlar și cadrelor didactice din județ, într-o întâlnire organizată cu directorii de școli.

Subiectul princpal al discuțiilor purtate la sediul Inspectorarului Școlar a fost analiza rezultatelor slabe obținute – și în acest an – de elevii din județ la Evaluarea Națională, examen la care Giurgiu se află în coada clasamentului la nivel național.

Dascălii prezenți la întâlnire au evidențiat câteva din cauzele principale ale rezultatelor slabe obținute de elevii giurgiuveni; astfel, profesorii se plâng de comunicarea slabă între părinţii elevilor şi reprezentanţii şcolilor, de starea familială a unora dintre elevi (părinţi plecaţi să lucreze în străinătate, copii lăsaţi în grija bunicilor), dar și de lipsa unor dotări în anumite centre de învăţământ, lipsa resursei umane și lipsa de motivaţie a copiilor.

Pe scurt, aceste ar fi – în viziunea cadrelor didactice (cele mai avizate în acest caz) – principalele cauze ale rezultatelor slabe obținute de elevii giurgiuveni la examenele naționale.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER