27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CE NU AVEM NICI PÂNĂ ACUM MAMOGRAF LA SPITALUL GIURGIU?

Subiectul mamografului din Spitalul Județean este unul vechi. Sunt câțiva ani de când se tot făceau cereri la Consiliul Județean pentru alocarea banilor necesari achiziționării acestui aparat extrem de important, însă, de fiecare dată răspunsul era același: ”nu sunt bani”!

În vara lui 2016, s-a schimbat și componența și conducerea Consiliului Județean, iar una din primele decizii luate de aleșii județului a fost alocarea sumelor necesare achiziționării mamografului. Doar că… nici acum acesta nu a ajuns la Spital.

Motivul? Numeroasele schimbări ale deja faimoasei legi a achizițiilor publice și, mai ales, mult mai numeroasele interpretări ce se dau acestei legi. Concret, achiziționarea mamografului a fost ”urcată” pe SEAP- portalul pe care se fac, obligatoriu, toate achizițiile publice – dar mereu este respinsă. Și nu o dată sau de două ori, ci de 4-5 ori până acum.

De ce? Pentru că mereu documentația este verificată de altă persoană, iar fiecare are o altă viziune asupra legii, așa că se găsește mereu câte un motiv să fie respins.

Așa că acum trăim un paradox: banii există sunt alocați și așteaptă să fie cheltuiți, doar că… nu se poate, până când cei de la București, care se ocupă cu licitațiile publice, nu se pun de acord în ceea ce privește interpretarea legii. Până atunci, însă, cele care au de suferit sunt femeile din Giurgiu, care sunt nevoite să facă, în continuare, mamografii la clinicile private – pe bani, evident – sau la spitale din Capitală.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER