20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE CEALALTĂ PARTE A GRATIILOR…

Până nu demult, ei erau cei care încătușau și trimiteau după gratii infractorii… Acum, le-a venit rândul să stea după gratii. Este vorba despre doi polițiști giurgiuveni condamnați de judecători pentru – ce altceva? – corupție.

Despre ce este vorba? Explică ofițerii anti-corupție, într-un comunicat oficial:

Tribunalul Giurgiu a dispus condamnarea a doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Giurgiu, la 4 ani și două luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (7 acte materiale) și trafic de influență, respectiv 4 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de furt calificat.
Hotărârea nu este definitivă.

În fapt, în perioada aprilie-mai 2016, cei doi agenți de poliție, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au pretins și primit sume de bani și bunuri de la mai multe persoane, cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunității de poliție, cât și de la conducători auto opriți pe timpul efectuării acțiunilor pe linie de supraveghere, dirijare și control a traficului rutier și nu au dispus măsurile de sancționare a acestora pentru contravențiile constatate.

Totodată, șeful de post a pretins și primit suma de 500 de lei de la administratorul unui depozit de material lemnos, pentru a interveni pe lângă reprezentanții Gărzii Forestiere și I.P.J. Giurgiu, care efectuau un control mixt la depozitul respectiv, pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale, pentru contravențiile/infracțiunile constatate.

Pe timpul efectuării cercetărilor, s-a mai stabilit că celălalt agent de poliție a sustras o sumă de bani de la un conducător auto oprit pentru control.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a sesizării Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, iar probatoriul a fost administrat de către ofițerii acestui serviciu, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER