18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE LA 1 MARTIE, BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ORGANIZEAZĂ ATELIERE GRATUITE PENTRU COPII

Consiliul şi Parlamentul European au dorit să onoreze tinerii prin transformarea anului 2022 în ANUL EUROPEAN AL TINERETULUI.

În acest context, începând cu data de 1 martie 2022,  Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu  face înscrieri pentru participarea copiilor și tinerilor la  următoarele ateliere gratuite, care  se pot derula la Secțiile Împrumut Carte pentru Adulți, Împrumut Carte pentru Copii și Filiala, având în vedere inclusiv Programul Național de suport pentru copii în contextul pandemiei de COVID-19, “DIN GRIJĂ PENTRU COPII” . Vor fi abordate inclusiv  tematici de educație psiho-emoțională și  managementul emoțiilor.

Iată câteva precizări și detalii despre cele care, la solicitarea publicului,  se vor  petrece la bibliotecă:

  • Ateliere de lectură și creație inspirate din cărțile selectate de către elevi și bibliotecari.
  • Știința ca o joacă de copii – atelier adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani, care doresc să exploreze lumea fantastică a științei în afara școlii. Picii vor descoperi experimente și trucuri uimitoare cu care își vor impresiona  atât prietenii, cât și părinții.
  • Motivația… cheia succesului – se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-35 ani. În cadrul atelierului, tinerii vor găsi  răspunsul la câteva întrebări: Ce este motivația și ce rol joacă ea în viața lor? Cum descoperim ce ne motivează? De câte feluri este motivația?
  • Povestea din poveste –  atelier adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-15 ani. Subiectul acestei activități este  bullyingul  (copiii vor dezbate cauzele și efectele acestui fenomen, tipurile de bullying și vor căuta soluții pentru a preveni aceste abuzuri), dar și siguranța online.
  • Carte cu personalitate – se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani; aceștia vor descoperi informații despre istoria cărții – de la ce înseamnă o literă ornată sau din ce anume erau confecționate coperțile cărților de odinioară, până la cărți moderne, chiar în format 3 D.
  • Micul orator – atelier pentru copii cu vârsta cuprinsă între 8-12 ani. În cadrul atelierului, copiii vor efectua exerciții de dicție, respirație, vor spune fraze până la capăt dintr-o singură respirație și vor  citi cu intonație.Cel mai  bun orator va fi premiat.
  • Prezentator pentru o zi – se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16-35ani; aceștia vor învăța noțiuni despre cum să susțină un discurs argumentat și convingător în public, la microfon,dar și cum să-și stăpânească emoțiile.
  • Giurgiu, oraşul bunicilor mei – teme legate de istoria locală, pentru toate categoriile de vârstă.

Alături de micii cititori, de tineri și de  bibliotecari, în funcție de interesul exprimat de public față de tematica oferită, vor fi prezenți voluntari și colaboratori  ai bibliotecii.

 

CONTACT Sediul Central

Adresa: Șos. Bucureşti, Nr. 53

Program: luni – vineri 8.00 – 17.00

Telefon/fax:  0246/21.23.46

E-mail: bibliotecagr@yahoo.com

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER