29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE LA DATE OFICIALE LA REALITATE E DRUM LUNG…

Dacă siteul oficial al Poliţiei de Frontieră arată că la Vama Giurgiu timpul de aşteptare este de circa 20 de minute, şoferii de TIR care stau la o coadă de peste 7 kilometri pe DN 5 ca să iasă din ţară spun că aşteaptă cel puţin patru ore la Vamă.

Potrivit agerpres.ro, „Tirurile care aşteaptă marţi după-amiază la trecerea PTF Giurgiu – Ruse, Bulgaria, formează o coadă de aproximativ şapte kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu.

„În weekend traficul maşinilor cu masa mai mare de 7,5 tone este restricţionat în Ungaria şi Austria, astfel încât spre mijlocul săptămânii majoritatea camioanelor care merg în Bulgaria, Grecia, Turcia ajung la PTF Giurgiu şi se formează cozi la frontieră. La acest aflux de camioane se mai adaugă şi faptul că vinieta de călătorie pe drumurile din Bulgaria poate fi achiziţionată doar de la cele două ghişee amplasate în PTF Giurgiu-Ruse”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ITPF Giurgiu, Dănuţ Cazacu.

El a spus că traficul la ieşirea din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, se desfăşoară pe două benzi la intrarea în ţară şi pe două benzi la ieşirea din ţară, iar în ultimele 24 de ore au ieşit din România prin acest punct de frontieră un număr de 4.263 de autoturisme, 748 de camioane, 137 de microbuze, 51 de autocare şi 16.713 persoane.

Potrivit site-ului Poliţiei de Frontieră, maşinile ajunse în PTF Giurgiu au de aşteptat aproximativ 20 de minute până la ieşirea din ţară, dar conducătorii auto susţin că cei care se aşază marţi după-amiază la coadă pot aştepta şi patru ore până ajung în punctul de frontieră.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER