18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

DE LUNI, CEA MAI MARE PARTE A ELEVILOR DIN JUDEȚ REVINE ÎN BĂNCI

Ministerul Educației a decis să renunțe la criteriul ratei de vaccinare a personalului din școli la stabilirea modalității de desfășurare a cursurilor; joi seară, ministrul Educației a anunțat că se revine la criteriul ratei de incidență. Mai exact, în localitățile cu o incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori, grădinițele și școlile vor funcționa în regim fizic.

„De luni, vor merge la școală toți elevii din localitățile cu rată de infectare sub 3 la mie, indiferent de procentul de vaccinare din școală”- a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Este în curs de pregătire o hotărâre CNSU care să permită prezența fizică acolo unde rata de infectare este sub 3 la mie fără a depinde în vreun fel de rata de vaccinare a personalului didactic și nedidactic.

Joi, la nivel național erau 1.724 de localități cu rată de infectare sub 3 la mie, rată înregistrată în 18 județe, inclusiv Giurgiu, unde rata de incidență era 2,66 la mie.

Potrivit datelor oficiale, 35 din cele 54 de localități ale județului au rata de infectare sub 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că elevii ar putea reveni în bănci, de luni.

Această decizie va fi luată în cursul zilei de vineri, după publicarea datelor la zi privind rata de incidență. Inspectoratul Școlar va actualiza lista cu unitățile de învățământ în care, de luni, se revine la școala în format fizic.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER