3 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

DE LUNI, DORITORII POT FACE A PATRA DOZĂ DE VACCIN ANTICOVID. UNDE SE MAI POT VACCINA GIURGIUVENII?

Românii de peste 18 ani pot face, începând din 16 mai, a patra doză de vaccin anti-Covid cu serul de la Pfizer BioNTech, anunță miercuri Ministerul Sănătății. Vaccinarea se face la cerere, în centrele de vaccinare și cabinetele medicilor de familie anunță MS.

Administrarea dozei a patra de vaccin Pfizer este posibilă doar pentru cei care au făcut primele trei doze cu un vaccind de tip ARN mesager (Pfizer sau Moderna), potrivit unui comunicat MS.

Vaccinarea cu doza a patra urmează recomandările EMA și ECDC și va începe din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie.

Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager.

Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze.

Potrivit comunicatului, se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani.

Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital.

Potrivit autorităților locale, în municipiul Giurgiu, doar un singur cabinet medivcal mai administrează doze de vaccin Pfizer: cabinetul dr. Stoian Marius,  din str.Ierusalim 3000 (incinta fostelor dispensare 5-8-9).

În județ, vaccinul Pfizer este administrat în patru cabinete, după cum urmează:

CMI dr. Ilie Dumitru – Bolintin Vale;
-CMI dr.Rășcanu Bogdan – com.Ulmi,sat Trestieni;
-CMI dr.Soare Lucia – com.Buturugeni;
-Policlinica Clipperton – Joița.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER